pátek 20. prosince 2013

LAYNO tour SUMMER RIDE! 2013 - letní dovolená

LAYNO tour SUMMER RIDE! 2013

Vydáno dne 12. Pro 2013 v kategorii Cestopisy / Zážitky
chorvatsko-2013- summer rideLetní jízda? Je libo busem, lodí, Layno károu, pěšourem, volným pádem nebo si raději ujíždíš na něčem jiném? :D S Laynem je možné vše! Desetidenní zájezd se stal pro mě i mé kamarádky nezapomenutelným a naprosto srdcovým zážitkem.
První den se nesl ve stylu omezeného prostoru autobusu, který však naše mysl opustila hned po spořádání první láhve vína. A u jedné samozřejmě nezůstalo. Po spotřebování celé naší zásoby jsme nemusely truchlit, jelikož jsme měly možnost za pár kaček nakoupit chlazené pivka u pana řidiče. Pravidelný přísun i odsun tekutin či potravin byl zajištěn jednou za 2-3 hodiny zastávkami, takže uspokojování základních potřeb proběhlo hladce. Poté už nám nic nebránilo v tom uvelebit se na svém sedadle a oddat se spánku.
V ranních hodinách dorazil autobus na místo určení – Živogošče. Nakupili jsme tašky na hromadu a každý vyrazil prozkoumat, co chtěl. Naše zvědavost se zaměřila na pláž – oblázky kam se podíváš a nádherně čisté moře nám poskytly živnou půdu pro každodenní potápění. Výbava byla k dispozici u kluků. Chatky byly sice skromné, ale na bujaré večírky a přespání bohatě vystačovaly. Dva pokoje a kuchyňka, která byla plně vybavena pro naše kuchařské umění. Hned první večer se konala párty v místním klubunedaleko kempu a že to stálo za to. Za pultem to rozparádil DJ Derek s reggae pecičkama, které se pro nás staly symbolem ridu a které jsme si naprosto zamilovaly společně s mírumilovným reggae stylem, který nám byl do té doby cizí.
chorvatsko-2013-IMG_2115Vedle naší chatky se nacházelo prostranství, kde jsme naházeli stoly a židličky, které sloužili jako stmelovací prvek na pokec, večerní radovánky, různé schůzky nebo hromadné ládování se. Kousek vedle byly nataženy slackline. Pokud měl někdo zájem, mohl si je osahat sám nebo si nechat poradit od odborníka Suchči a podrobit zkoušce svou trpělivost, rovnováhu a soustředění. To samé platilo o zdolávání vln na kajtu, jehož kapitánem byl opět Suchča. Dalším členem kromě hlavních mozků Tomáše a Honzy byla Saška, která pomáhala organizovat všechny akce a ochotně nám vždy se vším pomohla. Suprovně se vžila například do role rozhodčího v beer pongu, který byl připraven na druhý večer.
chorvatsko-2013-_MG_4428Večerní programy byly opravdu nabIté, a pokud se zrovna nekonala nějaká akce, vystačili jsme si například s panem kapitánem na molu nebo pláži, kde jsme se pravidelně scházeli každý večer. Není divu, že ranní pohled do zrcadla občas zrovna nelahodil našemu oku. Hlavu jsme si ale mohli provětrat třeba na výletě lodí na nedaleký ostrov Hvar a nadlábnout se čerstvě nachytanými rybami, zaskákat si z lodi do moře nebo objevovat mušle v písečných hlubinách. Další variantou jak strávit čas a spálit nutnou dávku kalorií byl výšlap na „kopeček“ za kempem. Skoro dvouhodinové trápení dechu se vyplatilo po vystoupení na vrcholek, kdy se nám rozprostřel kolosální výhled se západem slunce. Milovníci adrenalinových zážitků a rybaření se několikrát vydali na opuštěnou pláž nedaleko kempu. Nebyla snadno přístupná, ale našli jsme tady klid a možnost si zaskákat z asi sedmimetrové skály.

Žádné komentáře:

Okomentovat