pátek 20. prosince 2013

www.laynotour.cz vznik cestovky

Chci vytvořit cestovku pro mladé lidi

Vydáno dne 2. Pro 2013 v kategorii O Laynu
Jan VimmerOpava – Je mu teprve čtyřiadvacet let a už má svoji cestovní kancelář. Jan Vimmer se specializuje na mladé lidí a jednou z úplných novinek je speciální výlet pro úspěšné maturanty.
Udělali jste maturitu a klasický maturitní večírek vám pro oslavu významné životní události připadá příliš fádní, potom se určitě obraťte na Vimmrovu cestovku Layno Tour. Nabízí totiž něco, co v České republice patrně nemá obdoby. Tzv. Maturita Ride.
„Snažili jsme se vymyslet nějaký výlet do zahraničí pro studenty, kteří zvládli maturitu. Vzhledem k tomu, že jsou to právě studenti, všechno jsme koncipovali tak, aby cena vyšla co nejlevněji,” popisoval jeden z majitelů opavské cestovní kanceláře Jan Vimmer, který ji vlastní společně se svým bratrem Tomášem:
„Vybrali jsme lokalitu jižního Chorvatska. Pro maturanty je připraveno ubytování v pěkně lokalitě se spoustou možností třeba sportovního vyžití a samozřejmě taky velká party.”

Jeho zájezdy měly ohlas

Norsko 2012Levné cestování pro mladé lidi je odvětví, jemuž se Jan Vimmer věnuje dlouhodobě. Sám je totiž nadšeným cestovatelem. Nápad založit cestovku vzešel tak trochu mimoděk. Sem tam zorganizoval výhodný zájezd třeba do Norska, Brazílie či úplně jiné země. Svým přátelům nabídl, ať jedou s ním.
Ze začátku méně početná skupina se po čase rozrostla a Jan Vimmer si řekl, proč to nedělat na profesionální úrovni: „Nejprve jsem sháněl letenky pro čtyři lidi, pak pro osm, a když se cestovalo do Norska, tak už nás bylo snad šestnáct. Naše cestovní kancelář funguje teprve od loňského října. Do budoucna máme však velké plány. Chceme pořádat atypické zájezdy.”
Brazílie 2012Už teď je jasné, že se na konci srpna uskuteční Summer Ride. Cílovou destinací se stane stejná lokalita jižního Chorvatska jako při maturitních zájezdech. Dělá se i zimní Snow Fun Ride. Jak už název napovídá, půjde o sníh a lyžování ve Francii. „V minulém roce jsme ještě mimo naši cestovku tyto zájezdy uspořádali, abychom se přesvědčili, zda to bude mít nějaký ohlas. A ten se dostavil,” uvedl.

Pracoval na lodi v Karibiku

Jan Vimmer by se rád specializoval na věkovou kategorii 16 – 28 let . Čtyřiadvacetiletý Opavan je velice podnikavý. Loni už poněkolikáté v Opavě zorganizoval turnaj ve vodním fotbale. Letos z této akce dokonce bude oficiální mistrovství České republiky.
Jak už bylo řečeno, Jan Vimmer procestoval velký kus světa. Rok dokonce pracoval na lodi v Karibiku. „Bylo to náročné, ale ty zkušenosti jsou zase k nezaplacení,” mínil bývalý student Slezského gymnázia a jedním dechem dodal: „Evropu mám proježděnou prakticky celou. Nejvíc ze všeho mě asi uchvátil Island. Rok jsem studoval v Americe a z dalších jmenuji třeba Brazílii, která na mě rovněž udělala velký dojem.”
Jan Vimmer momentálně dokončil čtvrtý ročník oboru Mezinárodní obchod na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. Kdyby i do budoucna mohl provozovat cestovku, splnil by se mu jeho sen: „Práce by byla zároveň i mým koníčkem. Je to přesně to, co bych chtěl jednou v životě dělat.”

Žádné komentáře:

Okomentovat